Over Navitas

Navitas Capital beheert een vermogen dat is opgebouwd door ondernemerschap, doorzettingsvermogen en visie. Deze drie eigenschappen hebben bewezen van doorslaggevend belang voor succes te zijn en komen terug in de filosofie van Navitas.

Wij zijn absoluut geïnteresseerd in rendement en zoeken daarvoor een duurzame basis in degelijke ondernemingen met een uitstekend management. Daarbij richt Navitas Capital zich voornamelijk op substantiële belangen in Nederlandse ondernemingen, zowel in private als beursgenoteerde vennootschappen met duidelijke groeipotentie. In de praktijk blijkt de combinatie van investeren in zowel private equity als beursgenoteerde ondernemingen erg succesvol omdat daarmee steeds voor de meest aantrekkelijke mogelijkheden kan worden gekozen.

De samenwerking die Navitas Capital met partners nastreeft, kenmerkt zich door een maximale bewegingsvrijheid voor de ondernemers binnen duidelijke afspraken. De participatie heeft tot doel om ondernemerschap te bevorderen om gezamenlijk een beter rendement te behalen.

Onze investeringsciteria:

Navitas investeert in beginsel door participatie met een meerderheidsbelang.

Het management is sterk en betrokken met een langjarige visie.

Kansrijke bedrijven met een Nederlandse basis en voldoende groeipotentieel.

Bedrijven hebben een gezonde financiële basis en een bedrijfsresultaat dat bij aanvang van de investering ligt tussen de € 1 - 10 miljoen.