Domus Magnus

"We zijn zeer gelukkig met de investering van Navitas Capital in Domus Magnus", aldus Erwin Miedema, directeur van de particuliere woonzorgorganisatie. "Als Domus Magnus hadden we zelf al voldoende middelen en goede plannen om onze positie verder te versterken, maar door de kapitaalinjectie van Navitas Capital konden en kunnen we onze groei binnen de particuliere ouderenzorg 'op sterrenniveau' in Nederland op tempo uitvoeren".

Domus Magnus startte in 2005 haar eerste particuliere woonzorgvoorziening op landgoed Klein Engelenburg in Brummen. Een monumentaal landhuis met oranjerie werd gerenoveerd en biedt sindsdien luxe en comfortabel onderdak aan ouderen. Sinds de participatie van Navitas Capital in 2007 zijn er 5 nieuwe locaties verworven en is de initiële vestiging in Brummen uitgebreid. Dit jaar is door een fusie met DS Verzorgd Wonen het aantal locaties verder uitgebreid. Daarmee bestaat deze nieuwe organisatie uit elf bestaande kleinschalige locaties en vier nieuwe locaties in ontwikkeling.

Directeur Erwin Miedema: "De vraag naar nieuwe locaties is erg groot en we zijn dan ook voortdurend op zoek naar geschikte monumentale panden. Door de betrokkenheid van Navitas Capital kunnen we sneller aan die vraag voldoen."

Meer investeringen in mensen, zorg en dienstverlening
Het kapitaal van Navitas Capital wordt niet alleen in locaties, maar met name in mensen geïnvesteerd. "Domus Magnus draait uiteindelijk op de zorgorganisatie die de professionele zorg en dienstverlening levert. Het vinden en ontwikkelen van de juiste locaties gaat daar misschien aan vooraf, maar is uiteindelijk slechts een middel om ons doel te bereiken", aldus Miedema. "Voor ouderen is het een grote stap om te verhuizen naar een verzorgings- of verpleeghuis, als thuis wonen niet langer mogelijk is. Ze vrezen het wooncomfort en de levensstijl die ze gewend zijn, te moeten opgeven. Wij bieden een alternatief, waarbij dat niet hoeft."

Lange termijn horizon
Navitas Capital ziet het inzetten van privaat kapitaal in de zorgsector als een manier om een maatschappelijk verantwoorde bijdrage te leveren aan het Nederlands ondernemerschap. De leidende positie in het particuliere woon/zorg-segment voor senioren zal de komende jaren verder worden uitgebouwd. Deze markt vraagt van een investeringsmaatschappij een lange termijn horizon en de bereidwilligheid ook vervolginvesteringen in de komende jaren te doen. Domus Magnus en Navitas Capital passen derhalve uitstekend bij elkaar.

Voor meer informatie over Domus Magnus klikt u hier.