"Geschiedenis"

Navitas Capital is de investeringsmaatschappij van de familie Zeeman. Jan Zeeman begon zijn onderneming in 1967 met de exploitatie van een textielwinkel in Alphen aan den Rijn. In de loop der jaren is de Zeeman Groep uitgegroeid tot een succesvolle keten met circa 1.250 winkels in vijf landen.

Begin van deze eeuw werd de basis voor Navitas Capital gelegd met de verwerving van een aantal aanmerkelijk belangen in Nederlandse ondernemingen. In de loop van de jaren is dit verder uitgebreid en vanaf 2005 is ook in private ondernemingen geïnvesteerd. Inmiddels beheert Navitas circa 20 substantiële belangen in diverse sectoren. Stuk voor stuk geselecteerd vanwege het middellange tot lange termijn-perspectief.

Navitas Capital acteert als zelfstandige investeringsmaatschappij. Voor ondernemingen met een specifiek vastgoedvraagstuk kan gebruik worden gemaakt van de kennis en expertise van de zustermaatschappij GREEN Real Estate (www.green.nl) dat investeert in vastgoed.

Kenmerkende eigenschappen voor Navitas Capital, GREEN Real Estate en Zeeman Groep zijn het degelijk ondernemerschap en de nuchtere professionaliteit. Geen vlugge kunstjes, maar vasthoudend ondernemen op basis van scherp inzicht en vaste waarden.