BinckBank

BinckBank, opgericht in 2000, is een onafhankelijke online bank voor beleggers met een top 5 positie in Europa. Zij stelt zichzelf ten doel de klanttevredenheid te verhogen en een meer gebalanceerde inkomstenstroom te genereren. Daarnaast beoogd BinckBank het stijging van het aantal transacties, verhogen van het geadministreerd en beheerd vermogen en de kosten/inkomen ratio te verhogen. Als de nummer één online bank voor beleggers in de Benelux met sterk groeiende activiteiten in onder meer Frankrijk en Italië is BinckBank goed gepositioneerd voor verdere groei.

BinckBank biedt diensten aan particuliere beleggers onder de labels Alex en Binck.

Met het label Binck richt BinckBank zich op de actieve zelfstandige particuliere belegger in Nederland, België, Frankrijk en Italië. BinckBank biedt de belegger orderexecutie tegen scherpe tarieven aan, in combinatie met faciliteiten zoals een uitstekende klantenservice, een professionele beleggingswebsite met streaming koersen, nieuws, diepte van het orderboek, onderzoek, adviezen en (technische) analysetools.

Met het label Alex richt BinckBank zich op de Nederlandse particuliere belegger die meer uit zijn vermogen wil halen. Alex biedt naast een uitgebreide beleggingswebsite ook sparen, vermogensbeheer en beleggingstrainingen aan.

Naast de dienstverlening aan particuliere beleggers biedt BinckBank ook zakelijke dienstverlening aan zelfstandige vermogensbeheerders, waarbij BinckBank als service provider en depotbank zowel de rekening- als effectenadministratie kan doen voor de zelfstandig vermogensbeheerders en enkele institutionele klanten.

BinckBank heeft vestigingen in Nederland, België, Frankrijk, Italië en Spanje. De onderneming heeft een beursnotering aan NYSE Euronext Amsterdam en maakt sinds 1 maart 2006 onderdeel uit van de Amsterdam Midkap Index (AMX). De marktkapitalisatie bedroeg eind 2016 € 391 miljoen. In dat jaar is een omzet behaald van € 147 miljoen met een nettowinst van € 30 miljoen.

BinckBank heeft deelnemingen in: ThinkCapital (uitgever van ETF's, 60% belang) en TOM (multilateral trading platform & smart order router, 25,5% belang).

Lees meer op www.binck.com
Lees verder