Vrijbuiter

Vrijbuiter heeft zich met het toetreden van Navitas als aandeelhouder uitstekend gepositioneerd om haar lange termijn groei ambities te versnellen.

Als grootste kampeer- en outdoorspecialist van het land heeft het management van Vrijbuiter de afgelopen jaren de succesformule weten te vermenigvuldigen. In de vier Megastores worden zowel A-merken als eigen labels gevoerd voor tenten, vrijetijdskleding, wintersport en outdoor. Naast de exploitatie van de winkels is Vrijbuiter ook eigenaar van De Waard Tenten, een van de oudste gerenommeerde tenten merken van Nederland.

De hoofdvestiging in Roden - in 1985 opgericht - is tevens het hoofdkantoor. Het management heeft in 2006 besloten tot regionale uitbreiding. In 2008 startten zij met succes een tweede vestiging in Gouda. In maart 2010 openden zij een derde vestiging in Roermond. In 2011 werd de Kampeerwinkel in Zaandam overgenomen en het jaar daarna verhuisde deze naar een nieuw winkelpand. De Waard Tenten beschikt tevens over een stand alone winkel in Heerde.

"In het veranderende retaillandschap is het onderscheidend vermogen van een winkel cruciaal. Om een specifieke doelgroep als de kampeerder en buitensporter te kunnen bedienen op de outdoormarkt en deze van een nog volwaardiger product te kunnen voorzien, is op zoek gegaan naar een participant met uitgebreide kennis en kunde van retail. Door de betrokkenheid van Navitas Capital bindt Vrijbuiter een lange termijn partner aan zich met een schat aan ervaring over consumentengedrag en winkellocaties. Dit is van grote toegevoegde waarde voor Vrijbuiter", aldus Steven de Raat, directeur van Vrijbuiter.

Rense Jonk, directeur van Navitas Capital: "Wij zien in Vrijbuiter een krachtige en toonaangevende speler op het gebied van outdoor, buitenleven en kamperen, die met onze toevoeging van know how en ervaring haar marktleiderschap verder kan versterken. De Waard Tenten is een oer-Hollands degelijk merk dat wij in de komende jaren verder kunnen laten floreren. Met deze nieuwe fase is de stap naar verdere professionalisering voor Vrijbuiter en De Waard Tenten binnen handbereik gekomen. Zo kan samen met de directie worden gewerkt aan verdere groei".

Lees meer op www.vrijbuiter.nl
Lees verder