Royal Reesink

Royal Reesink focust op twee segmenten: Reesink Equipment en Reesink Industries. In Reesink Equipment zijn alle bedrijven actief als distributeur van diverse A-merken en/of voeren sterke concepten voor de land- en tuinbouw, landschappelijk onderhoud, material handling, grond-, weg- en waterbouw. De producten worden of via dealers of rechtstreeks geleverd aan agrariërs, loonwerkers, groenvoorzieningsbedrijven, golfbanen, gemeentes, overheden, waterschappen, bosbouwers en klanten in de logistieke branche die actief zijn in de sectoren food, non-food, industrie, overslag (havens), agri en GWW-sector.

In Royal Reesink Industries zijn de bedrijven actief als distributeur van (bewerkt) staal, persoonlijke beschermingsmiddelen en hydraulische componenten/ systemen. In dit segment vindt levering met name plaats aan staalbouwers, constructiewerkplaatsen, installatiebouwers, technische groothandels, offshore en scheepvaartindustrie, machinefabrikanten en de agro-industrie.

De strategie van Royal Reesink is gericht op zowel autonome als groei door acquisities. Ze zijn hierbij geïnteresseerd in uitbreiding naar andere regio's of landen, in het betreden van opkomende markten en aanpalende markten door productuitbreiding binnen de bestaande divisies. In 2014 heeft Royal Reesink een omzet gehaald van € 473 miljoen, waarvan 89% in Reesink Equimpent (Green: 35%; Construction: 10%; Material Handling: 44%) en 11% in Reesink Industries. Geografisch is Nederland nog steeds het belangrijkste land met 53% van de omzet. Daarna volgt België met 21%, Duitsland met 17%, Kazachstan met 8% en 1% wordt omgezet in overige landen.

Dit voorjaar is Royal Reesink door een Consortium van Gilde Buy Out Partners, Navitas Capital en Todlin van de beurs gehaald.

Lees meer op www.royalreesink.nl
Lees verder