Partou

Voor Partou is Navitas Capital de juiste partner om de doelstellingen waar te maken. De lange termijn visie van Navitas Capital biedt de ruimte voor de onderneming om een duurzame strategie uit te voeren.

Met een jaaromzet van ca. 130 miljoen euro behoort Partou tot de grootste organisaties in de kinderopvangsector. 3.300 medewerkers in ruim 300 vestigingen verspreid over heel Nederland zorgen dagelijks voor de best mogelijke kinderopvang tegen redelijke kosten. Het marktaandeel in Nederland bedraagt circa 6 à 7%.

De afgelopen jaren hebben meerdere kinderopvangorganisaties zich aangesloten bij Partou. Deze aanpak is zeer succesvol gebleken. Sinds de betrokkenheid door Navitas Capital is de onderneming verviervoudigd. Desondanks heeft Partou nog steeds de ambities om haar marktaandeel te vergroten. Daarnaast speelt Partou een actieve rol in het maatschappelijke en politieke debat.

De inbreng van Navitas Capital ondersteunt deze aanpak. Voor diverse partijen in de branche blijkt dat een positief signaal, vooral omdat Navitas als externe partij een lange termijn visie heeft op de sector kinderopvang. Ambitie Partou biedt kinderopvang van hoge kwaliteit. Zij staat midden in de hedendaagse samenleving als het gaat om het hoogwaardig invullen van kinderopvang. Hierbij richt Partou zich niet alleen op de eigen organisatie: ook in de sector loopt Partou voorop om kinderopvang op de juiste wijze in de maatschappij te borgen. De ambitie van Partou is om de samenwerking in de komende jaren uit te breiden. De huidige marktomstandigheden bieden de mogelijkheid om verder te acquireren.

Maatschappelijke rol
Naast de financiële aspecten van de participatie van Navitas speelt de maatschappelijke bijdrage ook een rol. Sinds 1 november 2012 is Katinka Reuling bestuursvoorzitter van Partou. Zij vormt met Wout Slob, als financieel directeur, het directieteam.

"We zijn zeer content met de steun van Navitas Capital, die ons de ruimte en het vertrouwen biedt om onze strategie uit te kunnen voeren. Als maatschappelijk betrokken investeerder heeft Navitas oprecht oog voor het belang van kwalitatief goede kinderopvang. Als Partou bieden we kinderen van 0-12 jaar een vertrouwde omgeving waar ze het fijn hebben en gestimuleerd worden om zich te ontwikkelen. Daarmee krijgen ouders de mogelijkheid om werk en gezin te combineren." Aldus Katinka Reuling over de rol van Navitas als investeerder en meedenkend ondernemer.

Naast een gedegen management is de kwaliteit van de service van belang. De schaalgrootte van Partou biedt hierbij een goede uitgangspositie om te kunnen investeren in het verbeteren van processen en het efficiënter te werk gaan in de dagelijkse praktijk. Dit laatste mag uiteraard niet ten koste gaan van de kwaliteit. Zo is Partou in samenwerking met het Da Vinci college een opleiding gestart om toekomstige werknemers op te leiden tot pedagogisch medewerker waarbij de theorie direct kan worden toegepast in de beschikbare opleidingsplaatsen op de locaties van Partou.

Lees meer op www.partou.nl
Lees verder