Dynamo Retail Group

Dynamo Retail Group B.V. ("Dynamo") is medio 2014 gevormd door de fusie van Biretco met tweewielerketen Bike Totaal. De winkelformules betreffen Bike Totaal, Profile 'de Fietsspecialist', Fietswereld en de Biretco Buying Group (BBG). Met de fusie is een tweewielerketen van ruim 750 winkels in Nederland, België en Duitsland ontstaan. In Nederland vertegenwoordigen de gezamenlijke winkels 33 procent van de marktomzet en daarmee is Dynamo marktleider in de tweewielerbranche. De directie wordt gevormd door algemeen directeur Maarten de Vos (voorheen Bike Totaal) en financieel directeur Erik de Geus (voorheen Biretco). De Raad van Commissarissen bestaat uit Rob Klifman (voorzitter), Paul Burger en Rense Jonk.

Aandeelhouders, Raad van Commissarissen en directie van Dynamo zien schaalvergroting als de voorwaarde om in de sterk consoliderende markt toegevoegde waarde te blijven leveren aan ondernemers, klanten en leveranciers. Maarten de Vos: "Het volume van Dynamo Retail Group maakt het mogelijk om onze rol in de samenwerking tussen ondernemers en leveranciers verder te verbeteren. Wij zien mogelijkheden voor een andere marktbenadering. Met ruim 750 winkels wil Dynamo de spil zijn tussen klant, winkelier en leverancier en zo bijdragen aan een goede afstemming van vraag en aanbod. Zowel onze ondernemers als de leveranciers zullen hier profijt van hebben."

"De tweewielerbranche is van oudsher nogal ambachtelijk. Wij richten onze processen steeds meer zo in, dat een fiets pas wordt geproduceerd, als hij door een klant is besteld. Voorraadbeheer, omloopsnelheid en kostprijsbeheersing zijn kernbegrippen", aldus Erik de Geus. Juist ook op dit terrein heeft de onderneming veel baat bij de betrokkenheid van Navitas Kennis en ervaring in Nederland én Duitsland is zeer waardevol. "Maar even zwaar weegt voor ons dat Navitas niet exit-gedreven is. Ze gaan echt voor de lange termijn. Precies wat wij zelf ook willen, want er is nog veel te winnen voor Biretco." Groeien door de klant centraal te stellen, dat blijkt een succesvolle aanpak.

Navitas is sinds 2004 medeaandeelhouder van Biretco na de management buy out uit het grotere retailconcern Euretco. Met de deelname van Navitas weten de nieuwe eigenaren van de tweewieleronderneming zich verzekerd van een stabiele aandeelhouder, met een scherpe kijk op retail. "Wij hebben heel bewust voor Navitas gekozen. Na het gesprek met de mensen van Navitas wisten we het meteen: dit is voor ons een perfecte partner", aldus Erik de Geus, financieel directeur van Dynamo.

Lees meer op www.dynamoretailgroup.com
Lees verder