Domus Magnus

"We zijn zeer gelukkig met de investering van Navitas Capital in Domus Magnus", aldus Huub Deterd, directeur van de particuliere woonzorgorganisatie. "Met Navitas Capital hebben we de partner met onderscheidende kennis, kapitaal en ondernemerschap gevonden om de gewenste groei in de particuliere ouderenzorg in Nederland op tempo uit te voeren".

Domus Magnus startte in 2005 haar eerste particuliere woonzorgvoorziening op landgoed Klein Engelenburg in Brummen. Een monumentaal landhuis met oranjerie werd gerenoveerd en biedt sindsdien luxe en comfortabel onderdak aan ouderen. Sinds de participatie van Navitas Capital in 2007 zijn er 5 nieuwe locaties verworven en is de initiële vestiging in Brummen uitgebreid. In 2016 is door een fusie met DS Verzorgd Wonen het aantal locaties verder uitgebreid. Daarmee bestaat deze nieuwe organisatie uit elf bestaande kleinschalige locaties en vier nieuwe locaties.


Directeur Huub Deterd: "De vraag naar nieuwe locaties is erg groot en we zijn dan ook voortdurend op zoek naar geschikte monumentale panden en locaties. Door de betrokkenheid van Navitas Capital kunnen we sneller aan die vraag voldoen."

Meer investeringen in mensen, zorg en dienstverlening
Het kapitaal van Navitas Capital wordt niet alleen in locaties, maar met name in mensen geïnvesteerd. "Domus Magnus draait uiteindelijk op de zorgorganisatie die de professionele zorg en dienstverlening levert. Het vinden en ontwikkelen van de juiste locaties gaat daar misschien aan vooraf, maar is uiteindelijk slechts een middel om ons doel te bereiken", aldus Deterd. "Voor ouderen is het een grote stap om te verhuizen naar een verzorgings- of verpleeghuis, als thuis wonen niet langer mogelijk is. Ze vrezen het wooncomfort en de levensstijl die ze gewend zijn, te moeten opgeven. Wij bieden een alternatief, waarbij dat niet hoeft."

Lange termijn horizon
Navitas Capital ziet het inzetten van privaat kapitaal in de zorgsector als een manier om een maatschappelijk verantwoorde bijdrage te leveren aan het Nederlands ondernemerschap. De leidende positie in het particuliere woon/zorg-segment voor senioren zal de komende jaren verder worden uitgebouwd. Deze markt vraagt van een investeringsmaatschappij een lange termijn horizon en de bereidwilligheid ook vervolginvesteringen in de komende jaren te doen. Domus Magnus en Navitas Capital passen derhalve uitstekend bij elkaar.

Lees meer op www.domusmagnus.com

Lees verder