Dynamo Retail Group

Dynamo Retail Group B.V. ("Dynamo") is medio 2014 gevormd door de fusie van Biretco met tweewielerketen Bike Totaal. De winkelformules betreffen Bike Totaal, Profile 'de Fietsspecialist', Fietswereld en de Biretco Buying Group (BBG). Met de fusie is een tweewielerketen van ruim 750 winkels in Nederland, België en Duitsland ontstaan. In Nederland vertegenwoordigen de gezamenlijke winkels 33 procent van de marktomzet en daarmee is Dynamo marktleider in de tweewielerbranche. De directie wordt gevormd door algemeen directeur Herman Bramer en financieel directeur Herbert Workel. De Raad van Commissarissen bestaat uit Rob Klifman, Paul Burger en Rense Jonk.

Aandeelhouders, Raad van Commissarissen en directie van Dynamo zien schaalvergroting als de voorwaarde om in de sterk consoliderende markt toegevoegde waarde te blijven leveren aan ondernemers, klanten en leveranciers. Met ruim 750 winkels wil Dynamo de spil zijn tussen klant, winkelier en leverancier en zo bijdragen aan een goede afstemming van vraag en aanbod. Zowel onze ondernemers als de leveranciers zullen hier profijt van hebben.


Navitas is sinds 2004 medeaandeelhouder van Biretco na de management buy out uit het grotere retailconcern Euretco. Met de deelname van Navitas weten de nieuwe eigenaren van de tweewieleronderneming zich verzekerd van een stabiele aandeelhouder, met een scherpe kijk op retail. 
Lees meer op www.dynamoretailgroup.com
Lees verder