Beter Bed

Beter Bed Holding N.V. is actief in de Europese retailmarkt voor slaapcomfort. De keten omvat in totaal meer dan 1.200 winkels per ultimo 2016. Verder is Beter Bed Holding actief in de ontwikkeling en groothandel van merkartikelen in de slaapkamerbranche in Nederland, Duitsland, België, Spanje, Frankrijk, Oostenrijk, Zweden en Zwitserland.

Beter Bed streeft ernaar uit te groeien tot de absolute Europese marktleider in de retailmarkt voor slaapcomfort. De onderneming beoogt haar onderscheidend vermogen te vergroten door meer eigen marketing en productconcepten in de markt te zetten.

Beter Bed Holding is actief met de volgende labels: Beter Bed (Nederland en België), Matratzen Concord (Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk), El Gigante del Colchón (Spanje), Literie Concorde (Frankrijk), Sängjätten (Zweden) en BeddenREUS (Nederland).

Matratzen Concord bedient van oudsher de vervangingsmarkt en richt zich op de verkoop van met name matrassen, bedbodems en bedtextiel, waarbij overwegend het cash & carry-concept wordt gehanteerd. De winkels zijn voornamelijk gevestigd op zogenaamde C-locaties in en rondom de stadscentra. 

Beter Bed is een full-service keten van slaapkamerspeciaalzaken in het midden van de markt met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De artikelen worden door de consument in de winkel of op de website besteld en daarna thuis afgeleverd en gemonteerd. In Nederland is Beter Bed marktleider. 

Beter Bed Holding N.V. behaalde in 2016 een netto-omzet van € 410 miljoen. 70% van de netto-omzet van de groep wordt buiten Nederland gerealiseerd. Het aandeel Beter Bed Holding is sinds december 1996 genoteerd aan NYSE Euronext Amsterdam en is opgenomen in de Amsterdam Small cap Index.

Lees meer op www.beterbedholding.nl
Lees verder