Het Team

Navitas Capital heeft een klein team van professionele medewerkers. De cultuur van Navitas is te omschrijven met de volgende begrippen: informeel, no nonsense, hands-on, professioneel, flexibel, down to earth en degelijk.

Rense JonkAlgemeen directeur

Rense is als algemeen directeur verantwoordelijk voor de portefeuille van Navitas. Hij startte zijn carrière na het afronden van Bedrijfseconomie aan de UvA bij BDO Corporate Finance, waar hij betrokken was bij fusies, overnames en financieringsvraagstukken. Op 1 januari 2008 maakte hij de overstap naar Navitas.

Rense over Navitas: ”In de afgelopen jaren hebben we bewezen dat investeren zonder druk van een gedwongen exit goed loont én zorgt voor focus van directie en van ons op het ondernemen. Dat is onderscheidend en maakt ons succes.” 

Pieter-Joost van DamSenior Investeringsmanager

Sinds maart 2017 speelt Pieter-Joost bij Navitas een actieve rol in het versneld verbeteren en laten groeien van een onderneming. Met zijn brede kennis en zijn afgeronde studies Rechten (UvA) en Economie (VU) vormt Pieter-Joost een waardevolle aanvulling voor ons team. Daarvoor werkte hij o.a. als financial restructurer bij ABN AMRO, waar hij ondernemingen in uitdagende omstandigheden hielp te verbeteren.

Pieter-Joost over Navitas: “Ik vind het leuk om samen met het management van een onderneming te werken aan de realisatie van groei en verbetering. De visie om bedrijven sterker te maken en te laten groeien, en daarmee waarde te creëren, spreekt mij dan ook enorm aan.”

Jurgen van DijkSenior Investeringsmanager

Sinds 2014 is Jurgen als senior investeringsmanager bij Navitas actief op het gebied van private en beursgenoteerde deelnemingen. Na zijn studie Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit was Jurgen als corporate finance adviseur onder andere werkzaam bij Oaklins, Squarefield en Maersk en was daar betrokken bij nationale en internationale overnames, financieringen en strategische vraagstukken.

Jurgen over Navitas: “Doordat we investeren met ondernemend kapitaal komen we in aanraking met echte ondernemers. Het geeft enorm veel voldoening om bij te dragen aan de realisatie van hun groeiplannen.”

Leon Scholte AlbersInvesteringsmanager

Sinds april 2017 houdt Leon zich als Investment Associate bezig met het modelleren en analyseren (strategisch en financieel) van investeringsmogelijkheden binnen de portefeuille. Leon behaalde in 2013 (cum laude) zijn Master in Finance aan de Rijksuniversiteit Groningen, waarna hij een management traineeship volgde bij Rabobank. Aansluitend trad hij hier in dienst als analist corporate finance op de afdeling Capital Structuring, waar hij te maken had met complexe projecten, gerelateerd aan waarderingen, overnames, buy­outs en beursgangen.

Leon over Navitas: “Zowel op professioneel als persoonlijk vlak vormen de teamleden van Navitas een goede mix. Wat mij erg aanspreekt is de down-­to­-earth-mentaliteit die we delen. En door het commitment is er écht betrokkenheid bij de ondernemingen.”

Barbara NellPR & Communicatie, overall support

Met haar servicegerichte instelling, haar organisatorisch vermogen en haar kritische blik is Barbara een uitstekende support voor het team van Navitas. Naast rechterhand van Rense is ze coördinator van communicatiezaken. 
Barbara startte in 2006 bij GREEN Real Estate, onderdeel van de V.o.Zee. Zij neemt de communicatie op zich voor zowel Navitas Capital als zustermaatschappij GREEN. Dankzij ons groeiende succes en de daarbij horende uitbreiding van werkzaamheden, werd Barbara steeds onmisbaarder in ons team.

Barbara over Navitas: “Door de doelgerichte manier van werken en de no-nonsens cultuur bij Navitas, weet ik waar ik aan toe ben en wat er van mij verwacht wordt. De mentaliteit van het familiebedrijf klinkt door in dit team met jonge ambitieuze heren. Daarmee bevind ik mij in een omgeving met hardwerkende collega’s. Door de lange termijn investeringen bouw je een goede relatie op met de bedrijven. Dat is prettig omdat je op den duur met elkaar kan lezen en schrijven, ook op ondersteunend vlak.”