Het Team

Navitas Capital heeft een klein team van professionele medewerkers. De cultuur van Navitas is te omschrijven met de volgende begrippen: informeel, no nonsense, hands-on, professioneel, flexibel, down to earth en degelijk.

Rense JonkAlgemeen directeur

Rense is als algemeen directeur verantwoordelijk voor de portefeuille van Navitas. Hij startte zijn carrière na het afronden van Bedrijfseconomie aan de UvA bij BDO Corporate Finance, waar hij betrokken was bij fusies, overnames en financieringsvraagstukken. Op 1 januari 2008 maakte hij de overstap naar Navitas.

Rense over Navitas: ”In de afgelopen jaren hebben we bewezen dat investeren zonder druk van een gedwongen exit goed loont én zorgt voor focus van directie en van ons op het ondernemen. Dat is onderscheidend en maakt ons succes.” 

Pieter-Joost van DamSenior Investeringsmanager

Sinds maart 2017 speelt Pieter-Joost bij Navitas een actieve rol in het versneld verbeteren en laten groeien van een onderneming. Met zijn brede kennis en zijn afgeronde studies Rechten (UvA) en Economie (VU) vormt Pieter-Joost een waardevolle aanvulling voor ons team. Daarvoor werkte hij o.a. als financial restructurer bij ABN AMRO, waar hij ondernemingen in uitdagende omstandigheden hielp te verbeteren.

Pieter-Joost over Navitas: “Ik vind het leuk om samen met het management van een onderneming te werken aan de realisatie van groei en verbetering. De visie om bedrijven sterker te maken en te laten groeien, en daarmee waarde te creëren, spreekt mij dan ook enorm aan.”

Ernst-Jan KoziolekSenior Investeringsmanager

Sinds september 2018 is Ernst – Jan aan boord gekomen bij Navitas. Na zijn studies Business Economics en Financieel Recht aan de Erasmus Universiteit, heeft hij bij Rabobank International diverse (internationale) ervaringen opgedaan, ondermeer binnen Corporate Finance Advisory en Private Equity. In zijn laatste functie was hij mede verantwoordelijk voor ondernemingen waarin Rabobank Private Equity participeert. Bij Navitas kan hij zijn kennis en kunde verder inzetten waarbij hij mede verantwoordelijk wordt voor de verdere ontwikkeling van bestaande participaties alsmede de portefeuille.

Ernst-Jan over Navitas: “Als actieve aandeelhouder zijn wij nauw betrokken bij het realiseren van groeiambities van onze deelnemingen. Het is enorm inspirerend om hier als ambitieus team aan bij te dragen.”

Leon Scholte Albers, CFAInvesteringsmanager

Sinds april 2017 houdt Leon zich als Investment manager bezig met het modelleren en analyseren (strategisch en financieel) van investeringsmogelijkheden binnen de portefeuille. Leon behaalde in 2013 (cum laude) zijn Master in Finance aan de Rijksuniversiteit Groningen, waarna hij een management traineeship volgde bij Rabobank. Aansluitend trad hij hier in dienst als analist corporate finance op de afdeling Capital Structuring, waar hij te maken had met complexe projecten, gerelateerd aan waarderingen, overnames, buy­outs en beursgangen.

Leon over Navitas: “Zowel op professioneel als persoonlijk vlak vormen de teamleden van Navitas een goede mix. Wat mij erg aanspreekt is de down-­to­-earth-mentaliteit die we delen. En door het commitment is er écht betrokkenheid bij de ondernemingen.”
Leon heeft in 2018 de opleiding tot Chartered Financial Analyst succesvol afgerond.

Barbara NellPR & Communicatie, overall support

Met haar servicegerichte instelling, haar organisatorisch vermogen en haar kritische blik is Barbara een uitstekende support voor het team van Navitas. Naast rechterhand van Rense is ze coördinator van communicatiezaken. 
Barbara startte in 2006 bij GREEN Real Estate, onderdeel van de V.o.Zee. Zij neemt de communicatie op zich voor zowel Navitas Capital als zustermaatschappij GREEN. Dankzij ons groeiende succes en de daarbij horende uitbreiding van werkzaamheden, werd Barbara steeds onmisbaarder in ons team.

Barbara over Navitas: “Door de doelgerichte manier van werken en de no-nonsens cultuur bij Navitas, weet ik waar ik aan toe ben en wat er van mij verwacht wordt. De mentaliteit van het familiebedrijf klinkt door in dit team met jonge ambitieuze heren. Daarmee bevind ik mij in een omgeving met hardwerkende collega’s. Door de lange termijn investeringen bouw je een goede relatie op met de bedrijven. Dat is prettig omdat je op den duur met elkaar kan lezen en schrijven, ook op ondersteunend vlak.”