Het Team

Navitas Capital bestaat uit een sterk en betrokken team van professionals. Met de gedreven inzet van de teamleden en hun competenties op het gebied van fusies en overnames, structurering, ondernemerschap, operationele skills en financiering is een track record opgebouwd om bedrijven duurzaam uit te bouwen en verder te versterken.
De cultuur en werkwijze van dit ambitieuze team kenmerkt zich door een professionele en pragmatische aanpak. Op die manier zijn zij slagvaardig in voor- en tegenspoed voor de lange termijn, samen met het management.

Pieter - Joost van DamInvestment Director

Sinds maart 2017 speelt Pieter - Joost bij Navitas een actieve rol in het versneld verbeteren en laten groeien van een onderneming. Met zijn brede kennis en zijn afgeronde studies Rechten (UvA) en Economie (VU) vormt Pieter-Joost een waardevolle aanvulling voor ons team. Daarvoor werkte hij o.a. als financial restructurer bij ABN AMRO, waar hij ondernemingen in uitdagende omstandigheden hielp te verbeteren. 

Pieter-Joost over Navitas: “Ik vind het leuk om samen met het management van een onderneming te werken aan de realisatie van groei en verbetering. De visie om bedrijven sterker te maken en te laten groeien, en daarmee waarde te creëren, spreekt mij dan ook enorm aan.”

Ernst - Jan KoziolekInvestment Director

Sinds september 2018 is Ernst - Jan aan boord gekomen bij Navitas. Na zijn studies Business Economics en Financieel Recht aan de Erasmus Universiteit, heeft hij bij Rabobank International diverse (internationale) ervaringen opgedaan, ondermeer binnen Corporate Finance Advisory en Private Equity. In zijn laatste functie was hij mede verantwoordelijk voor ondernemingen waarin Rabobank Private Equity participeert. Bij Navitas kan hij zijn kennis en kunde verder inzetten waarbij hij mede verantwoordelijk wordt voor de verdere ontwikkeling van bestaande participaties alsmede de portefeuille.

Ernst-Jan over Navitas: “Als actieve aandeelhouder zijn wij nauw betrokken bij het realiseren van groeiambities van onze deelnemingen. Het is enorm inspirerend om hier als ambitieus team aan bij te dragen.”

Rense Jonk
Rense is vanuit zijn rol als algemeen directeur van Vinke betrokken bij de portefeuille van Navitas. Vinke is de moedermaatschappij van het concern waarin Zeeman Groep, Green Real Estate en Navitas Capital zijn ondergebracht. Rense startte zijn carrière na het afronden van Bedrijfseconomie aan de UvA bij BDO Corporate Finance, waar hij gedurende 13 jaar betrokken was bij fusies, overnames en financieringsvraagstukken. Begin 2008 maakte hij de overstap naar Navitas Capital en voerde de dagelijkse leiding gedurende 10 jaar. Sinds 1 januari 2020 is Rense benoemd tot algemeen directeur van Vinke.

Rense over Navitas: ”In de afgelopen jaren hebben we bewezen dat investeren zonder druk van een gedwongen exit goed loont én zorgt voor focus van directie en van ons op het ondernemen. Dat is onderscheidend en maakt ons succes.” 

Daan MinkhorstInvestment Manager

Daan is sinds maart 2019 betrokken bij Navitas als Investment Manager. Daan behaalde in 2014, cum laude, zijn Master in Finance aan Tilburg University. Na het afronden van zijn studie is Daan begonnen als trainee bij Rabobank. Na het traineeship is Daan overgestapt naar ING Capital Structuring. Het team adviseerde groot zakelijke klanten, met name bij fusies, overnames of IPO’s, over financieringsoplossingen, ratings en de optimale kapitaal structuur. Daan heeft in 2018 de opleiding tot Chartered Financial Analyst succesvol afgerond.

Daan over Navitas: “Wat mij aanspreekt aan Navitas is de flexibele investeringshorizon (door de open ended fund structuur), de focus ligt op het bouwen aan een gezonde onderneming met het oog op de lange termijn. Het stelt ons daarnaast ook in staat om door te investeren, ook in uitdagende tijden.”

Coen MakkerInvestment Manager
 

Sinds juli 2019 is Coen actief bij Navitas. Na een studie Technische Bestuurskunde aan de TU Delft, is hij zijn loopbaan begonnen als management trainee bij ING. Hier heeft hij binnen Corporate Finance M&A en Capital Structuring gewerkt aan fusies, overnames en gerelateerde financieringsvraagstukken. In deze periode heeft hij zijn technische achtergrond aangevuld met de nodige financiële kennis en ervaring. Coen heeft in 2019 de opleiding tot Chartered Financial Analyst succesvol afgerond.

Coen over Navitas: “Ik krijg energie uit het doorgronden van wat bedrijven succesvol maakt, daar als team over te discussiëren en bedenken hoe wij als investeerder kunnen bijdragen. Het is erg mooi dat Navitas daarin verder gaat dan het verstrekken van geld, maar ook kennis en ervaring brengt.”

Marnix van de Weijer Investment Manager

Marnix is sinds februari 2020 actief bij Navitas. Voorheen was hij werkzaam bij KPMG Corporate Finance, waar Marnix een grote verscheidenheid aan (internationale) transacties in verschillende sectoren heeft begeleid voor zowel private aandeelhouders, corporates als investeerders. Naast zijn adviesrol voor klanten heeft Marnix in deze periode KPMG ondersteund bij de eigen groei- en investeringsagenda. Marnix heeft in 2014 zijn master Financial Economics behaald aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Marnix over Navitas: “Succesvolle ondernemingen zijn veelal te vertalen naar goede en gedreven mensen in een markt die daar de ruimte voor biedt. Als aandeelhouder zijn wij er sterk op gericht de juiste dynamiek te vinden met management teams en vanuit onze expertise te ondersteunen zodat de mensen het verschil kunnen maken in de onderneming. Dat geeft mij veel energie en maakt dat ik continu zoek naar nieuwe mogelijkheden voor zowel onze participaties als voor Navitas in de vorm van nieuwe investeringen.”

Barbara NellPR & Communicatie, overall support

Met haar servicegerichte instelling, haar organisatorisch vermogen en haar kritische blik is Barbara een uitstekende support voor het team van Navitas. Naast rechterhand van de directie is ze coördinator van communicatiezaken. 
Barbara startte in 2006 bij GREEN Real Estate, onderdeel van de V.o.Zee. Zij neemt de communicatie op zich voor zowel Navitas Capital als zustermaatschappij GREEN. Dankzij ons groeiende succes en de daarbij horende uitbreiding van werkzaamheden, werd Barbara steeds onmisbaarder in ons team.

Barbara over Navitas: “Door de doelgerichte manier van werken en de no-nonsens cultuur bij Navitas, weet ik waar ik aan toe ben en wat er van mij verwacht wordt. De mentaliteit van het familiebedrijf klinkt door in dit team met jonge ambitieuze heren. Daarmee bevind ik mij in een omgeving met hardwerkende collega’s. Door de lange termijn investeringen bouw je een goede relatie op met de bedrijven. Dat is prettig omdat je op den duur met elkaar kan lezen en schrijven, ook op ondersteunend vlak.”